2015 m. rugpjūčio 23 d., sekmadienis

10 pomėgių, kurie gali tapti Jūsų darbu



Jūs tikriausiai girdėjote naudingų patarimų apie savo tikrosios paskirties paiešką, vystymosi krypties pasirinkimo svarbą ir būtinybę mylėti tą veiklą, kuria užsiimate. Visa tai labai teisinga ir iš tikro svarbu, nes sėkmė aplanko tik tuos, kam pavyksta įpūsti aistrą į savo kasdieninę rutiną.
Vienok kartais šie patarimai būna perdaug bendriniai, o rekomendacijos-pernelyg abstrakčios (išplaukę). Imkime ir konkrečiai pažiūrėkime, kokie pomėgiai gali būti perspektyvūs tolesnio jų išvystymo į pastovų nuotolinį darbą, užtikrinantį stabilias pajamas, prasme.

1. Fiziniai pratimai

Jei jūs tikrai susižavėjote joga, fitnesu, kovų menais, bėgimu, kultūrizmu ar kokiu nors kitu iš daugelio sveikatos ir grožio palaikymo krypties užsiėmimų, tai anksčiau ar vėliau šioje srityje pasieksite puikių rezultatų. O tai reiškia, jog labai greitai galėsite pretenduoti minimum į instruktoriaus ar trenerio darbą, kurti ir pardavinėti savo kursus, o perspektyvoje - tapti savo nuosavos sveikatinimo metodikos, kuri jus padarys įžymiu, autoriumi.

2. Fotografija

Fotografuoti moka visi, bet daryti tai gerai duota toli gražu ne kiekvienam. Jei turite gabumų šiai kūrybos rūšiai, tuomet verta pabandyti padaryti tai savo profesija. Fotografuokite kuo daugiau, susikurkite darbų segtuvą, pastoviai mokykitės, tapkite fotosąjungos nariu, pabandykite parduoti savo fotografijas fotobankuose. Kelias į viršų turbūt bus sunkus ir vingiuotas, bet jei jūs miegate su fotoaparatu po pagalve, sėkmė būtinai ateis. Sekite papildomų darbų fotografams skyrių tinklapyje www.reikiabus.lt

3. Amatai

Šiais masinių baldų, rūbų, indų ir viso kitko štampuočių laikais kieno tai ištarti žodžiai «… tai rankų darbas» skamba kaip aukščiausias pagyrimas. Vienetiniai daiktai, pagaminti žmogaus rankomis, pripildyti meistro širdimi ir aistra, gali nemažai kainuoti, todėl tai yra puikus jūsų verslo pagrindas. Jei radote savo aistrą medienos drožlėse, siuvinėjime kryželiu, puodžiaus amate ar prie tekinimo staklių, galbūt verta pagalvoti apie savo pomėgio pavertimą pinigais? Pirmyn į www.reikiabus.lt, Meistrų Šalį!

4. Muzika

Jei gamta apdovanojo jus puikia klausa ir meile muzikai, bet likimas pasodino prie kompiuterio nuobodžiame biure, galima pabandyti ištaisyti šią neteisybę. Ne, apie greitą žvaigždės karjerą nekalbama, pradžioje galima pabandyti teikti grojimo instrumentu ar vokalo pamokas, po to išbandyti save mėgėjiškuose pasirodymuose, na o vėliau... kas žino, kur likimas jus nublokš.


5. Mada

Kažkam pasirodys nuostabu, bet net toks iš pirmo žvilgsnio beprasmis užsiėmimas, kaip begalinis mados žurnalų viršelių peržiūrinėjimas ir Holivudo žvaigždžių aprangos aptarimas su draugėmis telefonu gali tapti naujos jūsų karjeros startu. Jeigu jūs tikrai turite stiliaus pojūtį, išmanote paskutines mados tendencijas, sugebate save pateikti, tai prieš jus atsiveria plačiausias galimybių ratas. Tai gali būti stilisto, madingo butiko konsultanto, vietinio laikraščio eksperto, specializuoto dienoraščio autoriaus ir t.t., darbas.

6. Kulinarija

Jeigu spėjote visoje apskrityje išgarsėti savo firminiais pyragais, o visi jūsų pažįstami pastoviai prašo pasidalinti kulinarinėmis paslaptimis ir receptais, tai įmanoma, jog jūsų pašaukimas – visuomeninis maitinimas? Galbūt verta surizikuoti ir pabandyti atidaryti nedidelę kavinukę, barą ar restoraną? Taip, prasimušti per kontroliuojančias ir draudžiančias instancijas šioje srityje gali nebūti paprasta, bet pasitenkinimas mėgstamiausiu užsiėmimu padės jums šias kliūtis įveikti.

7. Interneto dienoraščiai

Na, žinoma, kaip mes galėjome praleisti šį užsiėmimą! Internete pilna istorijų apie tai, kaip niekam nežinomas blog‘eris, rašantis dėl malonumo ir pripažinimo, vienu metu staiga tampa žiauriai populiarus ir uždirba krūvą pinigų. Iš tikro tai pervertinimas – tam, kad tapti sėkmingu blog‘eriu, būtina dėti milžiniškas pastangas ir paaukoti daugybę laiko, bet dalis tiesos tame yra.

8. Kolekcionavimas

Paveikslai ir knygos, pašto ženklai ir atvirukai, ženkleliai ir alaus etiketės-kas tik negali būti kolekcionavimo objektu. Tačiau bet kuriuo atveju kolekcionieriaus užduotis glūdi ieškojime, tyrinėjime, kolekcionuojamų daiktų mainuose ir pirkime. Tai gali mus padaryti ekspertais pasirinktoje srityje, tapti viso jūsų gyvenimo darbu ir neblogu pajamų šaltiniu.

9. Landšafto dizainas

Kai kam vejos pjovimas, augalų priežiūra ir gėlynų įrengimas yra siaubingiausias darbas pasaulyje. Kiti gi pasirengę valandomis su pasimėgavimu kapstytis darže ir prižiūrėti sodą. O tai reiškia, jog pirmieji su malonumu užmokės antriesiems už įvairių sklypo užmiestyje įrengimo ir tvarkos jame palaikymo darbų atlikimą.


10. Kelionės


Paradoksalu, tačiau netgi tokį regis itin išlaidoms imlų užsiėmimą, kaip kelionės, galima paversti  pelningu. Keliauti mėgsta visi, bet tai daryti moka toli gražu ne kiekvienas. Jeigu jūs-klajoklis su stažu, apvažiavęs pusę pasaulio, tai galite parduoti savo žinias ir įgūdžius pradedantiesiems pasekėjams. Kalba eina apie pagalbą, organizuojant keliones, maršrutų sudarymą, eksperto patarimus ir grupių palydą-jėgų išnaudojimo sritis šiame versle labai plati. 

Ko lauki? Registruokis nemokamai www.reikiabus.lt ir pradėk užsidirbti jau šiandien.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą