2015 m. rugsėjo 18 d., penktadienis

Startuolis, pasiryžęs užkariauti Baltijos šalių rinką

Startuolis, pasiryžęs užkariauti Baltijos šalių rinką
„Reikia – bus“ elektroninės platformos įkūrėja Kristina Užusienė pasakojo, kad verslo idėja kilo nuo persikraustymo iš Anglijos į Lietuvą. „Ieškojome patikimo vežėjo, o besiskelbiančiųjų, teikiančių šią paslaugą išties nemažai, kai susidūrėme su šia problema, pagalvojau, kad informaciją apie įvairių paslaugų teikėjus būtų patogu rasti vienoje elektroninėje erdvėjeׅ“,  – pasakojo ji.
Pasidomėjus teikiamų paslaugų galimybėmis paaiškėjo, kad su tokiomis problemomis susiduria ir daugiau žmonių. K. Užusienė papasakojo apie savo idėją vyrui ir sulaukusi palaikymo bei pritarimo nutarė nedelsti ir neabejoti.
Pašnekovė neslėpė, kad atkalbėti nuo verslo kūrimo norinčiųjų taip pat buvo, tačiau Kristinos teigimu, elektroninių paslaugų platformos tikslas buvo ne tik susikurti sau darbą, kurį galėtum dirbti tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, bet ir realizuoti aktualią paslaugą. Tinklapyje įvairių sričių specialistai gali rasti ir papildomą darbą, ir pateikti pasiūlymą potencialiems darbuotojams. Kristinos teigimu, tokiu būdu sutaupoma daug laiko ir lėšų.
Jauna moteris pasakojo, kad didžiausias iššūkis visgi idėjos įgyvendinimo pradžia ir pasiryžimas, juk reikėjo atsisakyti darbo bei pastovių pajamų. Ilgą laiką Lietuvoje negyvenusiai moteriai verslo kūrimo pradžia gimtojoje šalyje kėlė šiek tiek nerimo, tačiau ji pasitikėjo savimi ir ėmėsi organizacinių darbų.
„Aš neturiu patirties ir žinių, nuo ko pradėti. Man tai buvo sunkiausia, nes reikia apgalvoti, kaip sudominti visuomenę, kaip pateikti informaciją. Pradėjau nuo nulio ir turėdama labai mažą biudžetą, tačiau verslas be rizikos neįmanomas“,   sakė Kristina.
Ateityje planuos plėtrą į Baltijos šalis ir Rusiją
Kristina pasakojo, kad šiuo metu startuolis vis dar tobulinamas. Ir nors elektroninėje erdvėje galima greitai ir efektyviai komunikuoti tiek su potencialiais darbuotojais, tiek su darbdaviais, žmonės vis dar pateikia per mažai informacijos apie save. Greitai pasirodys mobiliosios programėlės, per kurias žmonės galės naršyti ir pateikti darbo pasiūlymą ar įkelti skelbimą. Pašnekovų teigimu, sistema nuolat tobulinama ir atnaujinama, už kelių mėnesių planuojama pristatyti atnaujintą sistemos versiją, joje bus daug naujovių: Android App, iOs App, SMS pranešimai, vaizdo pokalbiai, interaktyvus žemėlapis, galimybė sumokėti ir gauti apmokėjimą per Lietuvos bankus.
„Šiuo metu skiriame daug dėmesio paslaugos tobulinimui, portalas bus pritaikomas ir Baltijos šalių Rusijos rinkai. Europa taip pat didelė rinka, kol kas norime pradėti bendradarbiavimą su Baltijos šalimis ir Rusija, nes ten taip pat nemažos perspektyvos“,  – pasakojo Kristinos vyras Andrius Užusienis. Siekiama, kad svetainės potencialą pastebėtų ir vietinės Lietuvos vyriausybės įstaigos, startuolio įkūrėjai norėtų su jais bendradarbiauti bei siekti bendrų tikslų.
Pašnekovų teigimu, verslą pradėti visuomet verta, jei turi puikią idėją ir kantrybės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą